Landbouw

‘Rwanda moet van eigen kwaliteitskoffie kunnen genieten’

Veel van de goede kwaliteitskoffie van door Rainforest Alliance gecertificeerde boeren wordt vooral in verre landen geconsumeerd. Daar wil Gilbert Gatali, managing director van het Rwandese koffiebedrijf KZ Noir, verandering in brengen. De koffie moet ook meer in eigen land worden gedronken.

“Mensen genieten van goede kwaliteitskoffie in New York en Londen maar het moet ook lokaal worden geconsumeerd”, zegt Gatali.

Regionaal bewustzijn
Door de lokaal geproduceerde koffie te promoten aan Rwandese consumenten hoopt KZ Noir het regionale bewustzijn van de Rainforest Alliance certificering te vergroten. Daarnaast wil het bedrijf zo de lokale economie versterken en meer goede kwaliteitskoffie voor huishoudens beschikbaar hebben.

Gezondheid van het land
Meer dan 160.000 koffieboeren wereldwijd bewaken de gezondheid van bijna een miljoen hectare aan land. Dat doen ze via training en certificering van de Rainforest Alliance. KZ Noir werkt met de coöperatie Karengera Coffee Ltd, waarbij meer dan 2.500 koffieboeren zijn aangesloten. Eind 2013 ontving de coöperatie als eerste koffieproducent in Rwanda certificering voor haar werk.

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s