Landbouw

Gelijkheid voor vrouwen is vooruitgang voor iedereen

Wat zou er gebeuren als vrouwen in de landbouwsector gelijke toegang tot financiering, training en technologie zouden hebben als hun mannelijke collega’s? Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) zouden ze 20 to 30 procent meer voedsel produceren dan nu het geval. Hun families zouden daarnaast profiteren van betere gezondheidszorg, onderwijs en voeding.

Bovenal zou de voedselproductie in ontwikkelingslanden met 2,5 tot 4 procent groeien. Deze groei kan honger tegengaan voor zo’n 150  miljoen mensen.

100.000 vrouwen
De Rainforest Alliance zet zich in om vrouwen meer te betrekken bij de programmas in landbouw, bosbouw, toerisme, klimaat en educatie. Vandaag de dag werken in totaal ruim 100.000 vrouwen op Rainforest Alliance gecertificeerde boerderijen wereldwijd. Daarnaast is een aanzienlijk deel van onze trainers in het veld een vrouw, net als een groot deel van onze eigen organisatie.

Om de Internationale Vrouwendag te vieren kijken we naar wat zes vrouwen hebben bereikt met de Rainforest Alliance.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gelijke toegang
Bijna de helft van de boeren (43 procent) wereldwijd bestaat uit vrouwen. Hun bijdrage aan het werk en de opbrengsten kunnen zoveel hoger zijn, meer dan 60 procent in sommige landen, als ze meer gelijke toegang zouden hebben tot bronnen en een gelijke stem zouden hebben in de besluiten die worden gemaakt die een impact hebben op de levens van hun gezinnen. Lees meer in het FAO-rapport ‘Women-Key to Food Security’.

Vrouwendag
Internationale Vrouwendag wordt elk jaar op 8 maart gevierd. De internationale dag ontstond in de 20e eeuw, toen steeds meer vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder meer op gebied van arbeid en kiesrecht.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s