Duurzaam voedsel

Valentijnsdag: Verwen je geliefde én onze aarde

Hoe je je geliefde je gevoelens wil laten zien op Valentijnsdag kan een behoorlijke impact hebben op onze planeet. Goed of slecht. Het is niet moeilijk om dat te doen én tegelijk de mooie bossen op onze planeet en hun rijke flora en fauna te helpen beschermen en het welzijn van lokale gemeenschappen te helpen verbeteren. 

Forest Love
Ontbijt op bed

Begin je Valentijnsdag zo romantisch mogelijk met ontbijt op bed. Let op of de koffie, thee en sap  afkomstig is van een Rainforest Alliance gecertificeerde boerderij. Onze kleine groene kikkertje op de verpakking laat zien dat de boeren die de grondstoffen voor je ontbijt hebben verbouwd hebben voldaan aan onze strikte milieu- en sociale criteria waaronder het zorgen voor goede lonen, toegang tot huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg voor arbeiders.

Zoete verrassingen

Trakteer je Valentijn op een zoete verrassing! Wereldwijd wordt op 7 miljoen hectare grond cacao verbouwd. 40 miljoen mensen zijn er in hun bestaan van afhankelijk. Je kunt genieten van je guilty pleasure zonder je schuldig te voelen. Kies voor chocola dat gemaakt is met cacao, wat is verbouwd met respect voor milieu, dieren en mensen. Kies voor het groene kikkertje.

Elegante wijnen

Maak je romantische Valentijndsdagmaaltijd compleet met een fles wijn, waarvan de kurk Rainforest Alliance gecertificeerd is. Deze kurk voldoet daarmee aan de milieu- en sociale criteria van de FSC (Forest Stewardship Council) standaard. Mediterraanse kurkbossen zijn een thuis voor de Iberische lynx en andere bedreigde diersoorten. Ook zijn ze een bron van inkomsten voor lokale boeren die op duurzame manier de kurk oogsten: zonder de boom te beschadigen, zodat ze blijven staan voor de toekomstige generaties.

Bijzondere bestemmingen

Rakel de verliefdheid weer eens flink op door je geliefde mee te nemen op een romantische reis. Zoek naar adembenemende natuurlijke én duurzame bestemmingen in Latijns Amerika en het Caraibisch gebied op SustainableTrip.org, een database van toerismebedrijven die natuurlijke bronnen beschermen, dieren en natuur beschermen en lokale gemeenschappen steunen.

Kijk op Shop The Frog welke producten in Nederland het Rainforest Alliance keurmerk hebben en waar die te krijgen zijn.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s