Onderwijs

Milieu-educatie zorgt voor inspiratie en verandering in Guatemala

Ook al wonen ze vlakbij het leefgebied van jaguars, toekans en brulapen, de kinderen van Paso Caballos kenden de waarde niet van hun jungle en haar natuurlijke bronnen. Tot een paar jaar geleden toen de kinderen in deze inheemse gemeenschap in San Andrés, Petén in Guatemala les kregen van leraren zoals Ruth Mayrena Morales Puga.

De lessen over het milieu van Ruth Mayrena Morales Puga en andere leraren zorgde in deze gemeenschap voor een nieuwe manier van kijken en omgaan met het bos om hen heen. “Langzaam aan beginnen de volwassenen ook de waarde van het milieu over te nemen, die hun kinderen hen leren”, aldus Morales Puga. Haar ex-leerlingen zijn inmiddels opgegroeid tot gepassioneerde milieubeheerders.

In deze video’s laat Morales Puga zien hoe de educatie en het lesmateriaal over natuurbescherming van de Rainforest Alliance heeft geholpen om deze transformatie in gang te zetten.

Ook vertelt ze dat, met dank aan de introductie van milieu-educatie, de meisjes in het dorp langer in school blijven dan voorheen en ze daarmee meer onafhankelijk worden.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s