Rainforest Alliance

‘Alles is veranderd’. Een koffieboer vertelt.

Onlangs vroegen we koffieboer Leticia Monzon uit het noorden van Guatemala wat Rainforest Alliance certificering nou voor haar betekent. We waren geinspireerd door haar woorden. “Nu dat we samen het milieu beschermen komt dat ten goede voor ieder van ons.” 

“Als moeder wil ik vertellen dat dit de gezondheid van mijn kinderen heeft verbeterd. Voordat we meededen met het programma (Rainforest Alliance certificering) hadden we veel last van vervuiling. Zowel van organisch als niet-organisch afval. Het afvalwater van de molen en de riolering liept rechtstreeks in de waterstromen en vervuilde onze rivieren en beken. Vandaag de dag is dat allemaal veranderd. Vandaag zijn op alle vlakken aan het verbeteren.

Zie het interview met Leticia Monzon:

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s