Landbouw

Een werkende moeder over de voordelen van Rainforest Alliance training

Meer flexibele werkuren en meer training over veiligheid en hygiëne. Dat is wat Danitza Macochoa merkt nadat de Rainforest Alliance in haar fabriek training kwam geven. Ze werkt om geplukte paranoten klaar te maken voor de verkoop in de Amazoneregio Madre de Dios in Peru.  

Paranoten
De afgelopen zomer trokken een aantal mensen van de Rainforest Alliance naar de bosrijke regio in Peru om daar de mensen te ontmoeten die werken met onze duurzaamheidsvisie. De mensen die de paranoten verzamelen in het regenwoud, ook wel bekend als Brazil Nuts, en daarbij de bomen en wilde dieren beschermen. Maar ook de mensen in de fabriek van ASCART, (Asocación de Castañeros de la Reserva Nacional de Tambopatain), die de paranoten klaarmaken.

Flexibel werken
De werknemers daar, waarvan 90 procent vrouwen zijn, hebben dus sinds recent training gekregen op sociaal, economisch en milieugebied. Ze kunnen nu flexibeler hun uren invullen, waardoor ze beter voor hun gezin kunnen zorgen, hebben meer mogelijkheden voor onderwijs gekregen en hebben geleerd hygiënischer en veiliger te werken.

Paranoten
Veel van het werk van de Rainforest Alliance in de regio Madre de Dios wordt gefinancieerd door het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling USAID in het Initiative for Conservation in the Andean Amazon.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s