Duurzaamheid

Voornemens voor een Groen 2014

We hebben onze volgers op Facebook gevraagd om hun voornemens voor een groen 2014 met ons te delen. Daarop hebben we tientallen geweldige reacties gekregen! Van het gebruiken van meer schone energie, veganistisch worden tot het bijleren van volgende generaties. Hier een overzicht van onze favoriete reacties:

  • “We zijn net  verhuisd naareen nieuw huis, met enorm veel energiebesparende onderdelen. We doen al aan recycling, composteren, tuinieren en zijn vegetariërs. Dit jaar hebben we onze focus om zo goed als veganistisch te worden. Als we zuivelproducten consumeren moeten die afkomstig zijn van lokale, organische bronnen”, zegt Kijjiketchme Southern-Fox uit Maryland (Verenigde Staten).
  • “Ik wil mijn pasgeboren zoon respect leren voor Moeder Natuur”, neemt Kilde Carens, uit het Belgische Hamme, zich voor.
  • “Vorig jaar hebben we het voor elkaar gekregen dat we meer hebben gerecycled dan hebben weggegooid. Dit jaar wil ik meer letten op de ingrediënten in de producten die ik koop,” stelt de Amerikaanse Kimberly Rossi zichzelf als doel.
  • “Ik wil onze mensen aansporen om lid te worden van een gemeenschappelijke bosbouw associatie”, zegt Timothy Aoya uit Nairobi (Kenia).
  • “Ik wil komend jaar mijn laatste semester van mijn studie milieuwetenschappen/energie management afronden. Ik kan niet wachten om meer te leren over zonne-energie”, reageert Misty Bridges uit Florida (Verenigde Staten).
  • “Ik wil de goede boodschap verspreiden dat we onze regenwouden moeten redden en moeten houden van de dieren in onze grootse Western Ghats”, aldus Rajendra Rao uit het Indiase Bangelore.
  • “We moeten de kracht waarmee we geld uitgeven gebruiken om onze wereld te redden”, vindt Margaret Green uit Wiltshire (England).
  • “Mijn vrouw en ik hebben besloten veganistisch te worden”, kondigt Tim Elser uit het Duitse Ruit auf den Fildern aan.
Om aan een FSC-certificering van de Rainforest Alliance te voldoen moeten bosbouwbedrijven er alles aan doen om de impact van houtkap en transport op lokale waterbronnen zo klein mogelijk te houden. Foto: Stefan Carpenter.

Om aan een FSC-certificering van de Rainforest Alliance te voldoen moeten bosbouwbedrijven er alles aan doen om de impact van houtkap en transport op lokale waterbronnen zo klein mogelijk te houden. Foto: Stefan Carpenter.

Geïnspireerd om je eigen groene voornemen te maken? Hier vind je wat goede ideeen om daarmee te starten.

Gelukkig nieuwjaar, beste vrienden!

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s