Rainforest Alliance

Gisele Bündchen nieuw lid van Raad van Bestuur Rainforest Alliance

De Rainforest Alliance heeft internationaal supermodel, ondernemer en milieuactiviste Gisele Bündchen benoemd als nieuw lid van haar Raad van Bestuur. Bündchen zal als bestuurslid meehelpen de visie, strategische plannen en beleid te vormen voor het wereldwijde werk van de Rainforest Alliance.

“We zijn erg verheugd om Gisele Bündchen te verwelkomen in onze Raad van Bestuur”, reageert Tensie Whelan, voorzitter van de Rainforest Alliance, enthousiast.  “Niet alleen brengt ze een groot zakelijk inzicht met zich mee, ze heeft ook een authentieke passie voor milieuvraagstukken en sociale innovatie. We kijken ernaar uit om met haar samen te werken aan het uitbreiden van onze huidige duurzaamheidinitiatieven en om nieuwe en creatieve strategieën te ontwikkelen om wereldwijd sociale en milieu-uitdagingen aan te pakken.”

Internationaal woordvoerder
“Ik bewonder het werk van de Rainforest Alliance en haar positieve impact op het milieu”, zegt Bündchen. “Haar missie komt overeen met mijn eigen betrokkenheid als milieubeschermer. Als bestuurslid van de Rainforest Alliance kijk ik er naar uit om mijn ervaring te gebruiken. Niet alleen als internationaal woordvoerder, maar ook als ondernemer en als wereldburger om het werk van de Rainforest Alliance te steunen.”

Betrokken bij het milieu
Bündchen is al langer bekend als zeer betrokken bij het milieu. In 2008 lanceerde ze een groene blog om sociaal-ecologische problemen bekend te maken, die kunnen worden aangepakt. In mei 2009 was ze medegastvrouw op het jaarlijkse Rainforest Alliance-gala. Daarnaast heeft Bündchen verschillende milieudoelen gesteund op het gebied van water, ecologische duurzaamheid en het behoud van de Zuid-Amerikaanse regenwouden. In 2009 werd ze tot ambassadeur benoemd door het VN-Milieuprogramma UNEP.

‘Groenste beroemdheid’
In mei 2011 werd Bündchen uitgeroepen tot Harvard ’s 2011 Global Environmental Citizen in erkenning van haar inspanningen op het gebied van milieu. Later datzelfde jaar kreeg ze daarvoor nog meer erkenning, toen ze werd bekroond tot Greenest Celebrity op de 2011 International Green Awards in het National History Museum van Londen.

2 thoughts on “Gisele Bündchen nieuw lid van Raad van Bestuur Rainforest Alliance

  1. Pingback: I’m Alive: Een lied voor de wouden van Brazilië | The Frog Blog Nederland

  2. Pingback: Lifetime Achievement Award voor Unilever’s Paul Polman | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s