Rainforest Alliance

‘Een economie waarin we allemaal kunnen groeien’

Een economie waarin we allemaal kunnen groeien. Of het nu gaat om bedrijven, lokale gemeenschappen of individuen. Een economie die niet ten koste gaat van ons milieu. Dat is wat een positieve economie is, zegt Ana Paula Tavares in een interview op EcoplusTV.

De missie van de Rainforest Alliance is om de biodiversiteit te beschermen en de levens van lokale gemeenschappen te verbeteren. Tavares: “Dat doen we door het landgebruik, de praktijken van het bedrijfsleven en het gedrag van consumenten te veranderen. We geloven echt dat economische groei niet ten koste hoeft te gaan van milieu en sociale belangen.”

Welk advies geef je consumenten?
“Stel vragen. Ken de impact van de keuze die je maakt bij het shoppen. Help een vraag te creëren naar duurzame producten. Of volg ons groene kikkertje op de producten die je koopt. Of het nu gaat om koffie, meubels, papier of chocola. Je weet dat ze op een milieu- en sociaal verantwoordelijke manier zijn geproduceerd.”

Wat is de grootste uitdaging in het werk van Rainforest Alliance?
“Dat is om mensen te helpen de voordelen van duurzaamheid te begrijpen. De eerste reactie van producenten is dat hun productiviteit inzakt als ze kiezen voor duurzaamheid. Uit ons werk blijkt juist het tegenovergestelde. Boeren hebben hun productiviteit juist zien toenemen, zonder nieuwe bosgebieden te hoeven gebruiken.”

Lees meer over Ana Paula Tavares.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s