Arbeidsrechten/Bosbouw/Landbouw

Arbeidsrechten: Onze impact

Zo’n 1,3 miljard mensen wereldwijd verdienen minder dan 1,25 dollar per dag. Deze werknemers zijn bovendien kwetsbaar voor uitbuiting door hun werkgevers en worden regelmatig gedwongen om onveilig te werken. Samen met onze partners helpt de Rainforest Alliance om de rechten te beschermen van zowel arme werknemers als gemeenschappen. We helpen ze verder een duurzaam levensonderhoud met oog voor bescherming van de natuurlijke bronnen om hen heen.

Wat betekent dat?

Gecertificeerde boerderijen hebben betere arbeidsomstandigheden en betere stabiliteit voor werknemers.

  • In Nicaragua, het armste land van Midden-Amerika, hebben werknemers op gecertificeerde boerderijen het veel beter dan op niet-gecertificeerde boerderijen, zo blijkt uit een studie van de organisatie Social Accountability International.
  • In een onderzoek in Ivoorkust liet 90 procent van de gecertificeerde boeren weten dat hun economische omstandigheden waren verbeterd sinds ze waren begonnen aan het proces om certificering te verkrijgen.

Hogere lonen, betere training en veiligere arbeidsomstandigheden bij gecertificeerde bosbouwbedrijven.

  • Na een vergelijking van FSC/Rainforest Alliance gecertificeerde bosbouwbedrijven in Brazilië concludeerde onze lokale partnergroep Imaflora dat de gecertificeerde bedrijven het beduidend beter doen dan niet-gecertificeerde bedrijven op het gebied van lonen, training, veiligheidsvoorschriften en andere belangrijke terreinen

brazil

Certificering helpt bosbouwers en gemeenschappen in de buurt van  UNESCO erkende Werelderfgoedplekken vooruit.

  • Een studie uit 2011 over FSC/Rainforest Alliance gecertificeerde bossen rond door UNESCO erkende Werelderfgoedplekken laat zien dat de gecertificeerde bedrijven, die de bossen beheren gericht zijn op zaken als loon, veiligheid en arbeidsomstandigheden. Daarnaast werken ze mee aan de levensvatbaarheid van de omliggende gemeenschappen door lokaal in te kopen en lokaal personeel te in te huren.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s