Landbouw/Rainforest Alliance

Wereld Toilet Dag

Meer dan 2,5 miljard mensen wereldwijd hebben geen toegang tot een veilig en schoon toilet. Vandaag is het dan Wereld Toilet Dag, de dag die aandacht vraagt voor dit probleem. Ook in het werk van de Rainforest Alliance zijn sanitaire voorzieningen een van de prioriteiten.

Om te voldoen aan Rainforest Alliance certificering moeten boeren voldoen aan de SAN Standaarden. Een van de criteria daarbij zijn goede arbeidsomstandigheden voor hun personeel. En daarbij horen ook goede sanitaire voorzieningen:

  • Een toilet per 15 personen
  • Een urinoir per 25 mannen
  • Voldoende voorraad toiletpapier
  • Een minimum afstand van 30 meter tot slaapzalen, eetgelegenheden en keukens
  • Een wastafel per 5 personen, of per 1 familie

toilet
Onderzoek
Regelmatig voeren we onderzoek uit naar deze arbeidsomstandigheden om ze te evalueren. Zo kunnen we de impact van ons werk meten en zeker weten dat onze programma’s zo efficiënt mogelijk zijn. Certificering van landbouwbedrijven helpt om betere sanitaire voorzieningen te regelen voor het personeel. Dat blijkt uit een aantal onderzoeken:

  • Een onderzoek uit 2012 vergeleek gecertificeerde en niet-gecertificeerde koffieplantages in Colombia. Daaruit kwam de eerste groep veel beter naar voren. Zij boden hun arbeiders beduidend betere bescherming voor landbouwchemicaliën, betere opslag voor deze gevaarlijke middelen en betere training voor hun personeel over het gebruik ervan pesticiden, maar ook in het gebruik van de septische tank en afvalverzameling.
  • Een onderzoek onder Rainforest Alliance gecertificeerde koffieplantages in Nicaragua laat zien dat sinds certificering in 2004 de combinatie van minder gebruik van pesticiden en betere kwaliteit van leven heeft geleid tot verbeterde gezondheid. Onder meer beschikt het personeel nu over betere douche- en toiletfaciliteiten.
  • Op koffieplantages in Brazilië heeft Rainforest Alliance certificering geleid tot duurzamer beheer van de boerderij. Zoals betere verwerking van afvalwater en afval, zowel van machines als van huishoudens en beter gebruik van beschermende kleding.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s