Film/Rainforest Alliance

Follow the Frog wint Viral Video Award 2013

De video Follow The Frog van de Rainforest Alliance heeft in Berlijn de Viral Video Award 2013. De film, gemaakt door Max Joseph voor de Follow The Frog campagne van vorig jaar werd door de jury als beste naar voren geschoven. De boodschap van de video: wat niet te doen om het regenwoud te beschermen? De video werd ruim 1,4 miljoen keer bekeken op YouTube. Hierbij willen we dan ook graag iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. 

Viral Video Awards
De Viral Video Awards zijn in 2008 opgezet door interfilm Berlin and PR-Agency Zucker Kommunikation als een eerste wedstrijd voor viral videos op een Duits filmfestival in Berlijn. In 2011 kreeg de wedstrijd daadwerkelijk de naam Viral Video Awards. Sindsdien maakt het deel uit van het internationale festival voor Korte Films in Berlijn.

Boodschap
Centraal bij de Awards staan videos met een boodschap. Of het nu voor of tegen een bepaald merk, idee of beeld is, de belangrijkste factor om te winnen is dat de film duidelijk en effectief deze boodschap overdraagt. Omdat het kan gaan om zowel een commerciële als een ideologische of politieke boodschap is de jaarlijkse wedstrijd dan ook een briljante eigentijdse mix van creativiteit.

Dit jaar waren er 21 genomineerde viral videos van hoge kwaliteit. De Beste Politieke Viral Award ging naar de video ‘Fragile Childhood- Monsters’ van de Fin Mikko Lehtinen. De Publieksprijs ging naar de Engelsman Edward L. Dark voor zijn video ‘Theory of Everything’.

Kijk hier voor de andere winnende films. 

2 thoughts on “Follow the Frog wint Viral Video Award 2013

  1. Hello There. I found your weblog using msn. That is
    a very smartly written article. I will be sure
    to bookmark it and come back to read extra of your useful info.
    Thanks for the post. I’ll certainly return.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s