Film/Landbouw

Wie zit er achter uw koffie?

Door te kiezen voor een kopje koffie van een merk met het Rainforest Alliance keurmerk, maakt u het verschil voor koffieboeren in producerende  landen. Zoals Victor Manuel Rodriguez, koffieboer in Guatemala. Wat precies laat hij u graag zien in dit filmpje.

Rodriguez verkoopt zijn koffiebonen aan het Canadese koffiebedrijf Timothy’s World Coffee, dat momenteel 70 procent van haar koffiebonen van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages haalt. Eind volgend jaar wil het bedrijf die hoeveelheid uitbreiden naar 90 procent.

Gecertificeerd
Boeren zoals Rodriguez leveren ook aan Nederlandse koffiebedrijven. Die zijn te herkennen aan het groene kikkertje, ons keurmerk. Hier vind je welke bedrijven hun bonen halen van Rainforest Alliance gecertificeerde plantages en waar je die koffie kunt krijgen.

SAN-standaard
Die plantages moeten voldoen aan de strenge duurzame eisen van het Sustainable Agriculture Network (SAN) om de Rainforest Alliance certificering te krijgen. En dat is niet altijd even makkelijk, vertelt Rodriguez. “Ik moest alles veranderen op mijn plantages.”

Maar uiteindelijk is hij blij met de positieve effecten van al die veranderingen. Zowel voor zijn arbeiders, het dierenleven in de omgeving als voor het milieu. In dit filmpje neemt Rodriguez je mee over zijn plantage om te laten zien wat er allemaal is gebeurd:

 

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s