Consumenten

5 Tips voor een groener Halloween

greenhalloween2‘Snoep snoep snoep, geef ons geen troep.’ Vanavond is het weer zover. Door de donkere straten zwerven spookjes, geesten en andere bijzondere wezens die bij je aan de deur komen. Ook in ons land is Halloween niet meer weg te denken. 5 tips voor een ‘Green Halloween’.

In de Verenigde Staten, waar het feest vandaan komt, is Halloween een enorme impuls voor de economie. Naar verwachting zal er dit jaar weer zo’n 5 miljard euro aan verkleedkleding, versiering, en niet te vergeten, snoepgoed worden uitgegeven. Chocolade is daarbij heel populair.

Vandaar vandaag wat tips om van een groener Halloween te genieten. Aan de slag dus.

  1. Kies voor chocola met het groene kikkertje, het keurmerk van de Rainforest Alliance. Daarmee weet je zeker dat je die cacaoboeren ondersteunt die met hun productie goed zorgen voor hun land, de bossen en voor de mensen die er werken. In totaal wordt er wereldwijd op 7 miljoen hectare Rainforest Alliance gecertificeerde plantages cacao verbouw. Vijf miljoen families worden daar beter van. Genoeg dus voor een avondje Halloween. Op Shop the Frog kun je zien welke chocoladeproducten in Nederland ons keurmerk hebben.
  2. Bij Halloween hoort mooie versiering. Probeer zoveel mogelijk daarvoor papier en karton te gebruiken met het FSC (Forest Stewardship Council) keurmerk te gebruiken. Hout en papier met dit keurmerk is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, die zorgen voor  bescherming van dierenleven en de rechten en het welzijn van hun arbeiders en hun families.
  3. Leer je kinderen waar hun lievelingschocolade vandaan komt. Hoe het wordt gemaakt en wat voor impact de productie ervan heeft op  mensen, dieren en milieu. Waarschijnlijk leer je zelf ook nieuwe dingen die je nog niet wist over chocolade. Kijk eens naar onze slideshow.
  4. Wees creatief en ga zelf aan de slag met een mooi kostuum voor je kinderen in plaats van goedkope wegwerp outfits te kopen. Als je goed rondkijkt in de kasten thuis vind je meer dan je denkt om een mooi eng Halloween kostuum in elkaar te flansen.
  5. Deel je mooie kostuums met ons via Instagram, Facebook en Twittervia #GreenHalloween2013. Wij delen onze favorieten met onze ruim 130.000 volgers.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s