Rainforest Alliance

Follow The Frog genomineerd voor Viral Video Awards

Wat niet te doen om het regenwoud te beschermen? Dat is de boodschap van de succesvolle viral video Follow The Frog van de Rainforest Alliance van vorig jaar. De video werd al 1,4 miljoen keer bekeken op YouTube en is nu dan ook genomineerd voor de internationale Viral Video Awards. Stem nu en help mee het regenwoud te beschermen.

Viral Video Awards
De Viral Video Awards zijn in 2008 opgezet door interfilm Berlin and PR-Agency Zucker Kommunikation als een eerste wedstrijd voor viral videos op een Duits filmfestival in Berlijn. In 2011 kreeg de wedstrijd daadwerkelijk de naam Viral Video Awards. Sindsdien maakt het deel uit van het internationale festival voor Korte Films in Berlijn.

Boodschap
Centraal bij de Awards staan videos met een boodschap. Of het nu voor of tegen een bepaald merk, idee of beeld is, de belangrijkste factor om te winnen is dat de film duidelijk en effectief deze boodschap overdraagt. Omdat het kan gaan om zowel een commerciële als een ideologische of politieke boodschap is de jaarlijkse wedstrijd dan ook een briljante eigentijdse mix van creativiteit.

Dit jaar zijn er 21 genomineerde viral videos van hoge kwaliteit. Naast Follow the Frog is er ook een Nederlandse inzending van de organisatie Mercy for Animals. Verder zijn de boodschappen zeer uiteenlopend: van een voor initiatief voor duurzame porno, een schokkend filmpje tegen rijden onder invloed tot promotie voor gelijk salaris voor mannen en vrouwen.

Stem hier op Follow The Frog! Stemmen kan nog tot 14 november.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s