Toerisme

6 duurzame reizen voor waterliefhebbers

Van onstuimige watervallen, een kristalheldere zee tot idyllische riviertjes, meanderend door het landschap. Water heeft een enorme aantrekkingskracht op ons. Rainforest Alliance selecteerde een aantal reizen die water centraal hebben staan, maar nog verder gaan.

‘Leave nothing but your footprint’, is het motto bij duurzaam toerisme. Nog beter is het als je als toerist helemaal geen ecologische voetafdruk achterlaat op je reis. De lokale touroperators die lid zijn van de Tour Operators Promoting Sustainability (TOPS), een Rainforest Alliance-netwerk van duurzame toerismebedrijven, letten daarop.

Toerisme op de Tambopata rivier in Peru. Foto: Dresden Joswig.

Toerisme op de Tambopata rivier in Peru. Foto: Dresden Joswig.

Voor iedereen die gek is op water en daarbij verder wil gaan, hebben we een zestal bijzondere reizen voor u geselecteerd bij onze lokale TOPS-reispartners:

1. Toekomst
‘Water en toerisme om onze toekomst te beheren’, dat is het motto van de rondreis die Grayline in Nicaragua aanbiedt, rond het grootste natuurlijke waterreservoir van het land: Lake Nicaragua. Lees meer.

2. Schone energie
Schone en hernieuwbare energie helpt om de voetafdruk van de toerist zo klein mogelijk te maken. VaPues Tours in Nicaragua biedt op de zogeheten ‘Rainforest Alliance Green Itinerary’ een reis langs allerlei vooruitstrevende projecten op dat gebied. Natuurlijk ziet u ook steden en mooie meren. Lees meer.

3. Schildpadden en walvissen
Niet alleen het water zelf is rijkdom, maar ook het leven dat er van afhankelijk is. Costa Rica Sun Tours in Costa Rica richten zich met hun reizen meer op de dieren die in water leven en de bescherming ervan: schildpadden, walvissen en dolfijnen. Lees meer.

4. Schoon drinkwater
Voor ons zo vanzelfsprekend: schoon drinkwater uit de kraan. Voor miljoenen mensen wereldwijd niet. Condor Travel in Peru biedt de reiziger in het Misminay Water Project een hele bijzondere ervaring. Je helpt lokale bevolking hoog in de Andes betere toegang te krijgen tot gezond drinkwater. Na dit werk zul je het heerlijke kraanwater in eigen land veel meer gaan waarderen. Lees meer.

5. De bron van het water
Reisorganisatie Ecochiapas in Mexico is zich bewust van de waterschaarste in de wereld, en wil de reiziger meenemen naar de bron waar het water vandaan komt. Van de geboorte van de rivieren in de hooglanden tot de vlakten van de ondoordringbare Lacandon Jungle. Je reist per kayak of raft over de Usumacinta-rivier en bezoekt natuurreservaten en ecotoeristische projecten met inheemse bevolking. Lees meer.

6. Omringd door water
DeTour Viajes y Cultura in Nicaragua biedt een reis aan met als thema ‘Land omringd door water’. Je bezoekt regenwouden, idyllische watervallen, tropische eilandjes aan de Caribische kust en hun lokale gemeenschappen maar ook projecten die werken om water te behouden en  zonne-energie. Lees meer.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s