Landbouw

Betere toegang tot krediet voor kleinschalige boeren dankzij certificering

Kleinschalige boerderijen zijn de sleutel voor de toekomst van voedselveiligheid en armoedebestrijding in veel ontwikkelingslanden, zeggen experts op het gebied van internationale samenwerking.

Zo zorgen vandaag de dag kleinschalige boeren voor meer dan 80 procent van het geconsumeerde voedsel in werelddelen als Sub-Sahara Afrika en Zuid-Azie. Hun rol wordt alleen maar belangrijker met de groei van de wereldbevolking.

Boer met milieubewustzijn

Colombiaanse boer met milieu-bewustzijn. Foto: Carlos Albert Gonzalez.

Terwijl de meeste kleinschalige boerderijen de ruggengraat van de lokale economie vormen, produceren ze veel minder dan wat ze zouden kunnen. Omdat ze een tekort aan kapitaal hebben, waarmee ze kunnen investeren in de beste zaden, organische mest, beter gereedschap of nieuwe technologie. Een krediet kan hen helpen om duurzame landbouw te bedrijven zodat hun oogsten en opbrengsten groeien en het bestaan van lokale gemeenschappen wordt verbeterd. Daarnaast zorgt duurzame landbouw ervoor dat toekomstige generaties ook verzekerd zijn van gezonde grond voor landbouw.

Een nieuw onderzoek laat zien dat dankzij de certificering van de Rainforest Alliance de boeren beter toegang hebben tot krediet.

Lees de belangrijkste resultaten uit dat onderzoek in de onderstaande slideshow.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s