Rainforest Alliance

Follow the Frog!

Wat gebeurt als papa niet let op het groene kikkertje? Kijk en ontdek wat voor effect je als consument hebt. Vandaag trapt de Rainforest Alliance wereldwijd de Follow The Frog week af met de nieuwe video ‘Hidden Consequences’.

Jaarlijks verliezen we nog steeds een kleine 13 miljoen hectaren aan bos. Oftewel per 78 seconden één voetbalveld. Het helpen beschermen van bossen en de gemeenschappen die er van afhankelijk zijn hoeft niet moeilijk te zijn. Zoek in de winkel bij het shoppen naar alledaagse producten als koffie, thee en chocola naar ons keurmerk, het groene kikkertje.

Zo maak je het verschil. Want kleine acties leiden tot grote veranderingen. Als iedereen een kleine stap maakt naar een meer duurzaam leven maken we wereldwijd met zijn allen een grote impact. En zorgen we ervoor dat onze kinderen en de generaties daarna ook nog kunnen genieten van de waardevolle rijkdom van onze aarde.

De enorme ontbossing is grotendeels te wijten aan uitdijende landbouw. Immers 70 procent van de wereldwijde ontbossing gebeurt daarvoor. Met ons keurmerk kun je er zeker van zijn dat de goederen en diensten die dit merk gebruiken geproduceerd of uitgevoerd worden onder strikte milieu-, sociale en economische standaarden. Niet alleen gaan we daarmee ontbossing tegen maar beschermen we wilde dieren en verbeteren we de leef- en arbeidsomstandigheden van arbeiders, hun families en gemeenschappen.

Lees meer over de Follow The Frog week.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s