Onderwijs/Toerisme

2012: hoogtepunten in toerisme en educatie

Hier is de volgende blog in de serie Hoogtepunten van 2012. Toerisme is misschien wel het minst bekende werkterrein van de Rainforest Alliance. We hebben in 2012 goede resultaten bereikt op het gebied van toerisme en educatie.

Met meer dan 235 miljoen mensen werkzaam in de sector en 9,2 procent van het wereldwijde BBP is toerisme een van de grootste industrieën ter wereld. Voor veel  ontwikkelingslanden biedt toerisme een gezonde inkomstenbron. Maar er zitten ook keerzijden aan. Toerisme is vaak een oorzaak van vervuiling, ontbossing, inefficiënt energieverbruik en culturele uitbuiting van inheemse bevolking.

Duurzaam toerisme
Daarom traint Rainforest Alliance toerismeondernemers, zoals hotels, ecolodges, om duurzamer te werken. Met onze programma’s bieden wij hen de juiste middelen en technieken waarmee ze hun bedrijf efficiënter en duurzamer kunnen beheren. Bedrijven die ons programma hebben voltooid worden door ons geverifieerd. Het Rainforest Alliance Verified™ keurmerk kunnen ze gebruiken bij hun promotie- en marketingactiviteiten.

Vogels kijken in het regenwoud in Nicaragua. ©Rainforest Alliance

Vogels kijken in het regenwoud in Nicaragua. ©Rainforest Alliance

Wat heeft Rainforest Alliance in 2012 gedaan?

  • Samenwerken met 717 toerismeondernemers in 10 Latijns-Amerikaanse landen om fragiele ecosystemen te beschermen en lokale gemeenschappen te ondersteunen.
  • Training en technische ondersteuning geven aan meer dan 80 toerismebedrijven in Mexico, Argentinië en Brazilië zodat zij hun best practices kunnen promoten. Opleiden van 20 trainers in Brazilië, om bij te dragen aan de capaciteitsversterking in dat land op het gebied van toerisme en educatie.
  • Training van meer dan 9.600 werknemers in door Rainforest Alliance geverifieerde hotels in Mexico. Via een nieuw online platform hebben zij training gekregen over best practices op het gebied van waterbehoud en sociaal-culturele zaken.
  • Kennis en vaardigheden overdragen aan bijna 14.000 leerlingen waarmee ze in hun eigen woonplaats en gemeenschappen milieubescherming zijn gaan promoten. In de VS hebben in totaal 12.400 leerlingen en 884 leraren dat gedaan, verdeeld over de steden New York, Newark en Jacksonville. In Guatemala, Ghana, en Mexico waren dat 1.400 leerlingen en 112 leraren.

Wilt u zelf bewuster reizen? Kijk op Green Your Living en zoek duurzame bestemmingen of groene reisorganisaties voor uw volgende vakantie of reis.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s