Landbouw

2012: hoogtepunten in duurzame landbouw

Dat duurzame certificering en andere op de markt gebaseerde oplossingen werken bewees 2012 maar weer eens. Op alle verschillende terreinen van het werk van Rainforest Alliance zagen we flinke groei. Van duurzame landbouw, bosbouw en toerisme tot klimaatverandering. Bewijs dat ons groene kikkertje wereldwijd door steeds meer consumenten, bedrijven en producenten wordt erkend.

Theebladeren op de Kericho-plantage in Kenia. Foto: Caroline Irby.

Theebladeren op de Kericho-plantage in Kenia. Foto: Caroline Irby.

In deze blog een blik op de hoogtepunten van 2012 op het gebied van duurzame landbouw:

  • In 2012 groeide het aantal boeren en producenten met Rainforest Alliance certificering met maar liefst 204 procent tot een totaal van 770.000 wereldwijd.
  • De hoeveelheid landbouwgrond met Rainforest Alliance certificering verdubbelde zich in 2012. Zo’n 5,4 miljoen hectare wereldwijd wordt nu duurzaam beheerd om ontbossing tegen te gaan, grond te behouden voor de toekomst en dierenleven te beschermen.
  • In 2012 genoten wereldwijd 11 miljoen boeren, landarbeiders en hun families en gemeenschappen van de voordelen van Rainforest Alliance certificering.
  • Steeds meer koffieboeren omarmen de Rainforest Alliance certificering. De hoeveelheid koffie die op plantages met onze certificering is geproduceerd steeg  vorig jaar met 45 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal is dat 377.000 ton, 4,5 procent van de totale wereldwijde koffieproductie.
  • De productie van cacao op boerderijen met Rainforest Alliance certificering steeg vorig jaar met maar liefst 312 procent. In totaal is dat nu 405.000 ton aan cacao, 10 procent van de totale cacaoproductie wereldwijd.
  • Ook de duurzame productie van thee op plantages met Rainforest Alliance certificering steeg vorig jaar. Met een stijging van 24 procent was die productie vorig jaar 526.000 ton, 11,5 procent van de totale theeproductie wereldwijd.
  • De vraag naar producten met ons groene kikkertje bleef ook in 2012 weer stijgen. 450 nieuwe bedrijven kwamen bij de 3.400 bedrijven om goederen en producten te kopen en verkopen van boerderijen met Rainforest Alliance certificering.
  • In 2012 ontvingen in Brazilië ook de eerste veeboeren Rainforest Alliance certificering.
  • In 2012 kregen 62.000 boeren training over duurzaam beheer en praktijken door de samenwerking van Rainforest Alliance Nespresso en Nestle.

Lees meer over ons werk in 2012 in ons jaarverslag.

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s