Landbouw

Rainforest Alliance met George Clooney en Fairtrade in adviesgroep Nespresso

Samen met Fairtrade International en acteur George Clooney gaat de Rainforest Alliance een adviesgroep vormen om Nespresso te voorzien van frisse ideeën en aanbevelingen voor haar duurzaamheidsinitiatieven.

Dat maakte Nespresso deze week bekend op de 10e-verjaardag van het Nespresso AAA Sustainable Quality(tm) Program, waarin ze samenwerkt met de Rainforest Alliance.

Tensie Whelan
Naast Clooney bestaat de ‘Sustainability Advisory Board’ onder meer uit Tensie Whelan, Directeur van Rainforest Alliance en Harriet Lamb, President van Fairtrade International.

Certificering
Ook maakte Nespresso bekend te blijven investeren in het vergroten van het aantal boeren met Rainforest Alliance-certificering en daarmee op termijn al haar boeren binnen het AAA programma te brengen.

Foto+board+in+Parijs

Carbon footprint
Ook gaat Nespresso in samenwerking met Rainforest Alliance en Pur Project kijken hoe ze de ‘carbon footprint’ van het verbouwen van koffie kan verkleinen. Sinds 2009 heeft Nespresso dit al met 20 procent teruggebracht. Met onder andere agro-bosbouw initiatieven willen we de voetafdruk nog verder terugbrengen.

Duurzaamheid
Tensie Whelan roemt Nespresso’s AAA programma als één van de meest uitgebreide programma’s dat er is op het vlak van duurzaamheid binnen de koffie-industrie. “Door het AAA programma zijn de inkomsten van boeren toegenomen en is de waterkwaliteit, verwerking van afval en herbebossing significant beter geworden. Ons nieuwe agro-bosbouw initiatief zal deze resultaten nog verder verbeteren, zodat onze natuurlijke hulpbronnen beter beschermd worden en tegelijkertijd de boeren beter kunnen voorzien in hun levensonderhoud.”

AAA Sustainable Quality(tm) Program
Het AAA Sustainable Quality(tm) Program werd in 2003 opgericht door Nespresso in samenwerking met Rainforest Alliance. Het programma bevordert duurzame koffieproductie in de Nespresso ‘countries of origin’ – Colombia, Brazilië, Guatemala, Ethiopië en India – door de inzet van training, financiële steun en technische assistentie. Momenteel maken 56.000 boeren onderdeel uit van Nespresso’s AAA programma en is 80 procent van de koffie afkomstig van AAA boerderijen.

Onderzoek
Dat het werk binnen dit programma de afgelopen 10 jaar veel positieve effecten heeft gehad voor de boeren, blijkt een recent onafhankelijk onderzoek van de Colombiaanse organisatie Crece. Die onderzocht de impacts van het programma onder duizend boeren in dat land, waaronder een aantal met Rainforest Alliance-certificering.

Wij kijken uit naar de volgende 10 jaar om nog meer boeren te helpen en nieuwe programma’s op te zetten om op het gebied van klimaatverandering en beter waterbehoud. Ook blijven we zoeken naar nieuwe manieren om koffieproducenten te helpen hun levensonderhoud te verbeteren en hun land te beschermen.

Zodat consumenten kunnen blijven genieten van duurzaam geproduceerde koffie van hoge kwaliteit.

One thought on “Rainforest Alliance met George Clooney en Fairtrade in adviesgroep Nespresso

  1. Pingback: ‘100 duurzame koffie en 10 miljoen nieuwe bomen’ | The Frog Blog Nederland

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s