Biodiversiteit/Rainforest Alliance

Welkom op de Nederlandse Frog Blog

Welkom bij de Frog Blog, de Nederlandse blog van de Rainforest Alliance. Wij zijn de mensen achter het ‘groene kikkertje’, ons keurmerk dat je steeds vaker tegenkomt in winkels, cafés en restaurants.

Op deze blog willen we je op informele wijze laten zien waar ons keurmerk precies voor staat, wat we doen, hoe we werken en met wie we werken. Maar vooral ook willen we laten zien wat jij kunt doen. Hoe je door te genieten van een kopje koffie of thee het verschil kan maken voor boeren, arbeiders en hun gemeenschappen. Hoe je door het steunen van ons veldwerk en onze certificeringprogramma’s helpt om bos, land en wilde dieren te beschermen.

We zullen regelmatig bloggen over zaken die ons aan het hart gaan en waarvan we hopen dat ze u ook aangaan. We bloggen niet alleen over koffie en thee , hoe belangrijk en mooi die ook zijn. Maar ook over ons werk op andere terreinen. Zoals de bosbouw. Wist je bijvoorbeeld dat Rainforest Alliance de grootste onafhankelijke certificeerder is van duurzaam FSC (Forest Stewardship Council) hout en papier is? Ook zijn we actief op het gebied van duurzaam toerisme en klimaatverandering.

Als organisatie hebben we meer dan 25 jaar ervaring met bescherming van bossen en met de onafhankelijke certificering van tropische grondstoffen en producten. Over dat dagelijkse werk willen we je hier graag vertellen.

Onze problemen zijn niet altijd eenvoudig op te lossen. Soms ontstaat er frustratie omdat dingen niet sneller gedaan kunnen worden. We zullen op deze blog altijd open zijn over wat we doen, hoe we vooruit gaan en de problemen waarvoor we staan​​. Dus blijf onze blog volgen.

Benieuwd naar wat we bedoelen met Follow the Frog?

Laat een Reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s